WIFI og Nettverk

Nettverket er selve kjernen i datasystemet.

Ikke noe er så frustrerende som et nettverk som bare virker av og til! At man ikke kommer på nett, at skriveren ikke virker eller at man ikke får tak i serveren kan koste en bedrift mye tid og penger. Det er ganske enkelt å få et nettverk til å fungere optimalt, bare man velger riktig komponenter, og monterer kabler og utstyr slik det skal monteres. Det koster ofte ikke mye mer å installere et patcheskap, med paneler og riktig utstyr som er koblet riktig, enn å sette inn kontakter og utstyr som er montert feil. Å sette opp tjenester og nettverk riktig, tar ikke lenger tid enn å sette det opp feil, men det koster mye tid og ressurser dersom man ikke gjør det riktig med en gang.

De fleste kan kjøpe en trådløs router og koble denne til nettverket, men det vil også medføre noen utfordringer.

Det vil bety at alle gjester sannsynligvis får tilgang til filene på datamaskinen din, at den kanskje ikke dekker hele området som skal dekkes, og har du egentlig kontroll på hvilken trafikk som går der? Vi har lang erfaring med å sette opp nettverk som virker. Vi setter opp brannvegger, VPN slik at man kan koble til lokale ressurser fra hvor som helst, eller koble sammen flere kontorer, butikker eller andre lokasjoner for å dele lokale ressurser som servere, skrivere, og eventuelt alt annet som man har koblet til nettverket.

Trådløst accesspunkt

hotellresepsjon

Trådløse nett som virker

Vi kan også sette opp trådløse nett som virker, hvor man har tatt høyde for at kanskje ikke alle gjester skal ha tilgang til alle lokale ressurser på nettverket, og sikrer datamaskiner og servere mot trusler fra internett. Det er ikke bare mobiltelefoner som benytter roaming mellom aksesspunkt. For at et trådløst nett (WIFI) skal fungere optimalt, bør det konfigureres slik at datamaskinene og enhetene som benytter det også roamer mellom aksesspunktene, slik at man får god dekning gjennom hele området man ønsker trådløs tilgang til nettverket.

Nettverket sørger også for deling av skrivere over nettverket, kamerasystemer og alt annet som man måtte ønske å kjøre der inne, med tilgang til noen eller alle datamaskiner, servere og enheter. Det er viktig for å slippe avbrudd i arbeidsdagen at man velger riktige systemer for dette. Vi hjelper deg med dette. Ta kontakt med oss, så kan vi ta en prat om nettverket og systemene, så kan det jo hende vi har en løsning for deg!
Spør oss!

Eller ring oss!


Hos Vestfold IT er du sikker på å alltid treffe "IT-Folk" med nødvendig kunnskap og erfaring til å alltid kunne løse dine IT-utfordringer.